Медиите за първото училище за русалки в България

Радио и телевизия говорят за първите български русалки в Atlana Mermaid Academy

Русалките винаги са предизвиквали интерес като митологични създания с красивите си опашки. А какво става, когато хората разберат, че наистина могат да се превърнат в русалки?


Още със старта си през 2021 година първото училище за русалки в България Atlana Mermaid Academy провокира медийния интерес и национални телевизии като бТВ и БНТ побързаха да отразят появата на русалки и у нас. Оттогава досега нашите русалки се появиха неколкократно в телевизии, радио и други медии, за да разкажат различни аспекти от това какво е да бъдеш русалка, как се става русалка, какви са предизвикателствата и какво представлява училището за русалки, както и откъде черпят вдъхновение.

В „Денят започва с Георги Любенов“ може да видите как на живо репортерът Стефан Попов посети русалките на басейна и се осмели сам да се превърне в русалка: линк към видеото.

Предаването „На кафе“ по Нова ТВ също дойде на гости на българските русалки, като красивата Божила Симова лично реши да пробва да плува като русалка, докато разговаряше с Петя и Симона за училището за русалки в София: линк към видеото.

Онлайн медиите също проявиха интерес – dnevnik.bg също разказа на своите читатели за това как могат да се превърнат в русалка: линк към материала.

А actualno.com успя да се срещне и с трите русалки от Atlana Mermaid Academy за подробен разговор: линк към материала.

А какво могат да разкажат момичетата една година от съществуването на Академия за русалки Атлана? Предаването „Изотопия“ по програма „Хоризонт“ на Българското национално радио подготви много красив материал, в който Петя Петкова споделя повече за изминалата година: линк към статията и интервюто

Интервюто и разказът може да чуете и като подкаст тук и тук.

БНР – Радио България за българите по света също представи опита на българските русалки за изминалата една година: линк към статията и интервюто

С още едно участие в Нова ТВ – в предаването „Социална мрежа“ по Нова Нюз зрителите научиха още допълнителни подробности, като Петя беше гост на живо в студиото: линк към видеото

А след успешното гостуване на Atlana Mermaid Academy в Бургас през 2021 година, когато повече от 40 желаещи – деца и възрастни – се превърнаха в русалки за първи път, през 2022 се очаква ново гостуване на русалките в града и БНР Бургас не пропуснаха да разкажат за това на своите слушатели: вижте тук

Гостуването на Академия за русалки Атлана в Бургас се очаква да се проведе в началото на месец септември. За повече подробности и информация, когато момичетата обявят датата и мястото на уроците, които ще проведат в града, следете нашите страници в социалните мрежи – в Instagram, Facebook и TikTok.