Първото училище за русалки в България в „Арена Спорт“ по БНТ

Вчера, 30.05.21, зрителите на неделното спортно предаване „Арена Спорт“ по БНТ бяха изненадани, когато на малките екрани видяха, че в България вече същестува истинско училище за русалки! Академия за русалки Atlana беше новината, с която чаровната Нора Шопова прикова вниманието на зрителите, гостувайки в басейн SPARK, където плуват първите русалки в София.

„При нас основната цел е да се усвои по-специфичната техника на плуване като русалка и хората да се забавляват“, сподели Петя Петкова, основателката на Atlana.
„Има много деца, които ги е страх от водата или ходят на уроци по плуване с нежелание, докато това е един съвсем нов прочит над плуването и може много да стимулира интереса към водните спортове“ каза още тя. Плуването като русалка пък е една доста добра тренировка за цялото тяло, което дава възможност на възрастните не само да тонизират мускулатурата, но и да избягат от ежедневието и да се отдадат на една нова, по-различна анти-стрес терапия за релаксиране.

Какво още сподели Петя за mermaiding-а и за старта на първото българско училище за русалки може да гледате във видеото тук.