0 0 items - 0.00лв.
0 0 items - 0.00лв.

Въпроси и Отговори

Плуването като русалка, или така нареченият mermaiding, е ново, но бързо набиращо популярност хоби. За забавление, за спорт, за представление, за тренировка, за да изразите себе си, а за някои хора дори е кариера. По света съществуват дори конвенции, фестивали и състезания!

През 2010-те с появата на първите училища за русалки и популяризирането на дейността се появяват все повече компании и ателиета, които произвеждат екипировка за русалки. От 2020 година плуването като русалка е признато за официален спорт в САЩ. Може да прочетете повече за историята на истинските русалки в света ТУК.

В момента училища за русалки има в страни като Канада, Австралия, Сингапур, Англия, Испания, Германия, Италия, Белгия, Австрия, Швейцария, Франция и много други.

Плуването като русалка става чрез „русалския удар“ – техника на плуване, която е подсилена версия на делфиновия удар. Движението се развива плавно като вълна през цялото тяло – от главата до върха на опашката. Необходима е и специална екипировка от моноплавник за русалки и красива опашка. 

Всеки, който е на над 6-годишна възраст, умее да плува самостоятелно и иска да се забавлява! Предлагаме групи както за деца, така и за възрастни.

Не е нобходимо да сте тренирали плуване или да сте професионален плувец, но е нужно да можете да покриете базови критерии за плуване: 

  • да можете самостоятелно да преплувате една дължина на басейна (20м) на повърхността
  • да можете да се задържите на едно място във водата
  • да можете да лежите по гръб на повърхността на водата и да се завъртите по корем. 

Плуването като русалка е забавно, но и отговорно – моноплавникът не е помощно средство за плуване, а е екипировка.
Децата трябва да почакат, докато са на поне 6-годишна възраст и умеят да плуват без чужда помощ, преди да сложат опашка на русалка.

В началото на всяко занимание провеждаме кратка проверка на плувните умения на децата, за да се уверим, че са готови за своята опашка.

Няма горна граница – никога не е късно човек да се потопи в това магично преживяване!

Минималната възраст, на която трябва да е едно дете, за да се запише в Atlana Mermaid Academy, е 6 години. Плуването като русалка е забавно, но и отговорно. Моноплавникът не е помощно средство за плуване и трябва да се използва само от деца, които умеят да плуват самостоятелно, без чужда помощ.

Когато се изпълнява правилно и от хора, които умеят да плуват, плуването с опашка на русалка е напълно безопасно! 

Три са най-важните правила за безопасност:

  • помнете, че хората нямат хриле, за това не забравяйте да си поемате дъх – никога не се опитвайте да задържате дъха си под вода по-дълго, отколкото възможностите ви позволяват.
  • винаги плувайте с опашка на русалка там, където бихте плували безопасно като човек.
  • никога не плувайте с опашка на русалка без надзор, без значение на колко години сте.

По време на нашите часове плуването като русалка е напълно безопасно, тъй като се извършва в басейн под надзора и напътствията на нашите русалки-инструктори.
В началото на всеки час участниците първо упражняват мерките за безопасност, които нашите инструктори показват. 

Русалските опашки, които използваме в часовете ни, са на американската компания Fin Fun. С изключително високо ниво на безопасност, екипировката е удобна и лесна за бързо сваляне при нужда.

Плуването е страхотно упражнение за сила и кардио и плуването като русалка не е по-различно! Плуването като русалка е нискоинтензивна тренировка, която се основава на делфиновият удар, което е стил на плуване, използващ цялото тяло. Едновременно изгаряте калории, тренирате коремните мускули и се забавлявате по уникален начин!

Както бихте се подготвили за всеки друг урок  по плуване – вземете си шапка за плуване, очила за плуване и удобен бански, който позволява да се движите свободно. Избягвайте обилно хранене два часа преди да влезете в басейна.
Елате 15 минути по-рано, за да може да се приготвите и да бъдете навреме на басейна. 

Записването става онлайн в секция „График“. След като запишете часа си в графика, системата ни ще ви отведе в секцията за плащане, за да платите онлайн с карта. Ако предпочитате да платите в брой на място при пристигане, е необходимо да се свържете с нас предварително по телефона или по email

Имаме страхотен екип от русалки-инструктори. Те са  професионални инструктори по плуване, които имат опит в работата с деца и възрастни. С тяхна помощ и под техен надзор плуването като русалка е безопасно и забавно!

Академия за русалки Atlana e част от програмата Mermaid University на Fin Fun, което ви гарантира, че уроците се провеждат по изпитана методология. Нашите русалки-инструктори са обучени, за да гарантират безопасността, удоволствието и забавлението по време на всеки един час! Подробности за съдържанието на часовете може да прочетете ТУК .

За да осигурим комфорта на всички участници, заниманията се провеждат в малки групи. Часовете за деца са с капацитет до 8 души и се провеждат едновременно от две русалки-интруктори, а часовете за възрастни са с капацитет до 6 човека и се водят от една русалка-инструктор.

За да може да плувате като русалка, първо е необходимо да можете да плувате като човек. В Академия за русалки Atlana на този етап не предлагаме уроци по плуване и ако не умеете да плувате, преживяването ви при нас няма да е пълноценно.

Уверете се, че можете да покриете минималните изисквания за плуване, преди да се запишете при нас:

  • да можете самостоятелно да преплувате една дължина на басейна (20м) на повърхността
  • да можете да се задържите на едно място във водата
  • да можете да лежите по гръб на повърхността на водата и да се завъртите по корем

Задължително правило за безопасност при плуването като русалка е никога да не плувате там, където не бихте плували като човек.

За да може безопасно да се гмуркате дълбоко в море или океан, без значение дали с плавници, с моноплавник или без екипировка, е необходимо да сте преминали курс за гмуркачи – водолази или фрийдайвъри. Ако имате желание да изкарате курс за свободно гмуркане, ви съветваме да се свържете с нашите приятели от Seanomad Freediving School.

Никога не експериментирайте отвъд възможностите си и никога не плувайте сами, докато носите опашка на русалка.

 Ако отмените записания си час до 24 часа преди неговия старт, ще ви възстановим сумата напълно.

Групите са малки, с ограничен брой участници, заради което благодарим за вашето разбиране. Не възстановяваме сума за отмяна, направена по-късно от 24 часа.
Веднъж възстановена, сумата се отразява обратно във вашата сметка в рамките на 7 работни дни.

 

Предварителното записване на час е задължително. Групите ни са малки, с ограничени места. Ако дойдете на място без предварително запазен час не можем да гарантираме, че ще имаме възможност да ви вземем. 

Ако предпочитате да платите на място в брой, има такава възможност, но е необходимо предварително да се свържете с нас по телефон или по email. 

Имате друг въпрос към нас? Пишете ни!