Внеси капка магия в ежедневието!

Плуването като русалка или “mermaiding” е уникално и различно хоби, което набира все по-голяма популярност в света. Звучи фантастично, но русалките наистина същестуват и всеки, който умее да плува, може да се превърне в такава.

Това изключително хоби, което едновременно развива въображението и тренира тялото, става достъпно с Академия за русалки Atlana!

Как се плува като русалка?

С истинска опашка, разбира се! Екипировката се състои от две части, като русалският моноплавник е в основата. Формата му напомня на структурата на перка на опашка. Той дава тласък по време на плуване и ви позволява да плувате по-бързо с всяко движение. Опашката на русалка в различни цветове ви дава фантастичен завършен вид, но моноплавникът е това, което дава сила. Комбинирани заедно, ще изглеждате и ще се чувствате като от приказка! Русалките на Atlana плуват ексклузивно с Fin Fun –  повече за тях може да прочетете ТУК.

И всеки може да се превърне в русалка?

Всеки, който може да плува като човек! Плуването като русалка е страхотна дейност, която носи настроение, забавление, с която да разпуснете или да помечтаете.

За децата е невероятно преживяване, което стимулира въображението им, а за възрастните е страхотна тренировка, която развива грациозност, гори калории и тренира цялото тяло, ангажирайки активно коремните мускули.

В Академия за русалки Atlana  предлагаме часове както за деца над 6-годишна възраст, така и за тийнейджъри и възрастни. 

Русалките на Atlana

Ирина Шекерова
Инструктор
Симона Герджикова
Инструктор
Петя Петкова
Основател

Въпроси и Отговори

Плуването като русалка става чрез „русалския удар“ – техника на плуване, която е подсилена версия на делфиновия удар. Движението се развива плавно като вълна през цялото тяло – от главата до върха на опашката. Необходима е и специална екипировка от моноплавник за русалки и красива опашка. 

Всеки, който е на над 6-годишна възраст, умее да плува самостоятелно и иска да се забавлява! Предлагаме групи както за деца, така и за възрастни.

Нужно е да можете да покриете базови критерии за плуване: 

  • да можете самостоятелно да преплувате една дължина на басейна (20м) на повърхността
  • да можете да се задържите на едно място във водата
  • да можете да лежите по гръб на повърхността на водата и да се завъртите по корем. 

Имаме страхотен екип от русалки-инструктори. Те са  професионални инструктори по плуване, които имат опит в работата с деца и възрастни. С тяхна помощ и под техен надзор плуването като русалка е безопасно и забавно!

Няма горна граница – никога не е късно човек да се потопи в това магично преживяване!

Минималната възраст, на която трябва да е едно дете, за да се запише в Atlana Mermaid Academy, е 6 години. Плуването като русалка е забавно, но и отговорно. Моноплавникът не е помощно средство за плуване и трябва да се използва само от деца, които умеят да плуват самостоятелно, без чужда помощ.