100 русалки в Китай поставиха световен рекорд!

Китайският остров Хайнан се превърна в истинска лагуна на русалки!

На 28 април огромният аквариум в курорта Atlantis Sanya посрещна 100 русалки, които поставиха нов рекод на Гинес – за най-голямото подводно предствление с русалки! Шоуто беше част от празненствата по повод честването на третата годишнина на хотела и курорта.


Всички участници в предствлението са професионални гмуркачи. Те не носят кислородни бутилки и никаква друга помощна екипировка, с изключение на красивите опашки, които им помагат да се гмуркат по-бързо.

Плуването като русалка набира все по-голяма популярност не само в Китай, но и в цял свят. От деца, които слагат опашки на русалки, за да сбъднат своя мечта, до възрастни, които използват плуването като русалка за разтоварваща уникална тренировка и хоби. Хората, които плуват като истински русалки, го правят с помощта на специална екипировка – моноплавник и опашка. В множество държави по света същестуват и училища за русалки, където с помощта на обучени русалки-инструктори всеки, който може да плува, може да се научи как да бъде русалка: как да изпълнява техниката на плуване и да използва русалската опашка. Такива училища има в държави като САЩ, Канада, Австралия, Мексико, Израел, Англия, Италия, Испания, Белгия, Германия, Австрия, Сингапур и много други, а вече такова училище за русалки има и в България! В Atlana Mermaid Academy всеки, който може да плува самостоятелно, може да се превърне в русалка за един ден и да се научи да плува с красива опашка.

Тези, които искат да задълбочат уменията си на русалка и да се научат да се гмуркат на дълбоко, задържайки дъха си за по-дълго, преминават специално обучение за фрийдайвинг – свободно гмуркане. В България също може да посетите такъв курс – Seanomad Freediving School е първото училище по свободно гмуркане у нас, в което се провеждат фридайвинг курсове и тренировки в басейн и море.